Om bakverk

Skapa bakverk av naturliga råvaror

Ekologiskt tänk och naturliga råvaror som är närodlade från traktens bönder ligger minst sagt i tiden. Att laga hemmagjord mat och baka eget bröd och egna bakverk är något som allt fler människor börjar göra. Tänk att gå ut i trädgården och plocka egna grödor för att göra en egen gryta eller baka eget bröd.

Få den bästa trädgården med verktyg från Kellfri.se

När du ska ha egen trädgård och odla grödor och livsmedel behövs också maskiner och verktyg för att hålla trädgården i schack. Odlar du sädesslag så måste du ha en skördetröska och bekämpningsmedel så dina grödor inte blir förstörda. På Kellfri.se kan du hitta alla tänkbar utrustning – från enkla verktyg för att ta bort ogräs i rabatten till riktiga maskiner för att hålla fälten i trim. Besök Kellfri.se för all typ av underhållning av din utemiljö.

Baka naturligt

I bakverk och bröd du köper finns det ofta syntetiska tillsatser som inte är bra för oss. Detta för att produkten ska hålla längre och få en god smak så länge som möjligt. Tyvärr betyder det att vi får i oss alldeles för lite näring genom att äta så här. Bakverk du köper innehåller också ofta alldeles för mycket socker. När du bakar själv kan du välja att söta med alternativa sötningsmedel eller ta i lite mindre av sockret för att göra kakan nyttigare.

Känslan av att gå ut och så sina egna grödor och mala sitt eget mjöl för att sedan använda det i kosten är inte bara fantastisk på det planet; det ger också ett godare bakverk och en stolthet att man gjort allt från att så till att färdigställa ett bröd eller en kaka. Dock krävs det naturligtvis mycket tid för att göra allt detta, men kanske det är en idé att flytta ut på landet och bli bonde istället för att stressa i storstan.