Om bakverk

Så fixar du den bästa julfesten

Väldoftande lussebullar, pepparkakor och julklappar hör julen till. Att fixa en julfest för vänner eller familj är både kul och tidskrävande, framför allt om du ska baka själv. Här hittar du de bästa tipsen.

Byt julklappar

Ingen jul utan klappar! Om det är för kostsamt att köpa julklappar till alla gäster så kan du arrangera en Secret Santa eller någon annan form av julklappsutbyte där alla gäster tar med sig en julklapp var för att ge bort. Det finns många bra julklappar & julklappstips hos Webhallen. Här kan du köpa massor med roliga presenter. Webhallen har kategoriserat julklapparna i en lista med julklappstips under 500 kronor. Det finns även många bra billiga julklappar under 200 kronor. En stor fördel med Webhallen är att de erbjuder förlängt öppet köp till 10 januari. Du kan redan nu handla de julklappar du behöver utan att oroa dig för eventuella returer.

På Webhallens hemsida hittar du massor med julklappar & julklappstips, inklusive regler för den populära julklappsleken som passar både stora och små. Allt som behövs är att deltagarna tar med sig julklappar samt att det finns en tidtagare och en vanlig tärning. Du som värd bör även köpa en eller flera extra julklappar om det är någon deltagare som blir utan vid spelets slut. Annars riskerar julstämningen att försvinna. Läs mer om spelets regler på Webhallens hemsida.

Baka och laga mat i tid

Att baka hemma ger en mysig julkänsla. Pepparkakor, lussebullar, knäck och andra godsaker till gottebordet kan med fördel tillagas dagen innan fest för att undvika stress i sista minuten. Gör en plan för vad du ska baka och handla ingredienserna i god tid. Vissa bakverk kan frysas ner och dessa kan du tillaga flera dagar i förväg. Detsamma gäller julmaten. Ju mer du gör innan desto mer avslappnad kan du vara på själva julfesten.