Om bakverk

Populära internationella bakverk

Det finns många bakverk som slagit igenom över hela världen. I den här delen kommer du att få veta mer om några av världens mest populära bakverk.

Baklava

Baklava är ett bakverk som har sitt ursprung från Turkiet och är ett känt bakverk som är särskilt populärt i mellanöstern men äts över hela världen. En baklava består av en filodeg som är varvat med honung och nötter. Oftast använder man pistagenötter.

Wienerbröd

Wienerbröd har sitt ursprung från Danmark. Ett wienerbröd består av en wienerdeg och har en krämfyllning, oftast vaniljkräm och är garnerat med glasyr. Ett svenskt påhitt är att ha ett överdrag av choklad på wienerbrödet.

Munk

Munk är ett bakverk som har sitt ursprung från USA. En munk är ett friterat runt bakverk som har ett hål i mitten. Bakverket har fått sitt namn eftersom det liknar en munkfrisyr. En munk kan ha ett flertal olika sorters glasyrer. Men det vanligaste är att de är garnerade med strösocker.

Éclair

En Éclair är ett bakverk som har sitt ursprung från Frankrike. En Éclair består av en deg som är fylld med choklad. Men den kan också ha andra fyllningar, till exempel pistage.