Om bakverk

Populära internationella caféer

När svenskar reser utomlands är det ett måste att besöka ett lokalt café. I det här inlägget kommer du därför att få några tips om kända caféer runt om i världen.

Patisserie Sadaharu Aoki

I Tokyo och numera även i Paris hittar vi världsberömda cafeet Patisserie Sadaharu Aoki som fokuserar på traditionella japanska bakverk som inspirerats av det franska.

Ladurée

I Paris hittar vi det populära caféet Ladurée som blivit särskilt känt för sina macarons vilket ju är ett måste när man är i Paris. Förutom att de har macarons i sitt utbud har de givetvis andra franska bakverk.

Dominique Ansel Bakery

I New york hittar vi det populära caféet Dominique Ansel Bakery. Det som satt detta caféet på världskartan är deras cronut vilket är en blandning mellan en croissant och en donut. Detta café är så pass välbesökt att de har sålt ut det mesta av deras utbud redan klockan 11 på förmiddagen.

Brigit’s Bakery

I London hittar du ett café i form av en buss. På detta café får du både klassiskt brittiskt te och en unik upplevelse eftersom du under din fikastund får lära dig mer om Londons historia.